fredag 24 augusti 2012

Salsa verde på svenska

Ibland är det svårt att komma på vad man ska ha till. Detta receptet hittade jag i våras och har ätit det hela sommaren, till potatis, pasta, grönsaker, en köttbit. Mycket smakrik och bra match till nästan allt.












Det här behöver du:

en näve persilja

en näve dill

en näve gräslök

2 vitlöksklyftor

saften från en halv citron

2-3 ansjovisar tillsammans med lite av spadet

1 msk dijonsenap

150 gr riven Västerbottenost

några matskedar
olivolja

en liten slurk vitvinsvinäger 

salt & peppar

Så här gör du:
Lägg ner persilja, dill och gräslök i en matberedare eller mixer. Riv ner vitlök och pressa i citron. Lägg ner ansjovis (tillsammans med lite av spadet), senap och den rivna osten. Mixa. Häll på några matskedar olivolja och en liten skvätt vinäger. Blanda igen. Fyll på med mer olivolja tills du får den konsistens du önskar. Smaka av. Behövs det kanske lite salt och peppar, eller mer citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar