fredag 24 augusti 2012

Svärmors Sommartomater

Tomaterna verkar av den här behandlingen bli ilsket röda men smaken är läskande, svalkande ett perfekt tillbehör till grillat.
Mycket gott och så enkelt att göra.













Ca. 12 st tomater
2 vitlöksklyftor
1,5 l vatten
3 msk grovsalt
1 dl inläggningsättika 6%

Tvätta tomaterna. Skär ett litet snitt i toppen på tomaten (stoppa in en lite vass kniv ner i tomatens gröna knapp). Skala vitlöken och skär dem i små spetsar, som stavar. Stoppa försiktigt ner vitlöken i tomaten. Koka under tiden upp 1,5 l vatten, tillsätt 3 msk grovsalt, när saltet smält ta av kastrullen från spisen och tillsätt ättikan. Häll den varma vätskan över tomaterna som du ställt i en stor glasburk eller plast spelar ingen roll. Låt stå ute cirka 24 timmar, tills det att vattnet är lite grumligt. Ställ in i dem i kylen och ät dem sedan kylda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar