söndag 13 maj 2012

Banankaka


Otroligt enkelt nu behöver jag aldrig mer kasta skrumpna bananer. På toppen fick det bli ett eget "tömma-kylskåpet-påhitt" till frosting - nutella, smör, crème fraîche och florsocker. Jag tyckte det var riktigt gott och inte så vansinnigt sött som det annars gärna kan bli.


1 dl strösocker 
2 dl florsocker
150 g mjukt smör 
3 st mogna bananer 
2 st ekologiska ägg 
3 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
0.5 tsk malen kanel 
0.5 tsk malen ingefära 
50 g valnötter smör och ströbröd till formen 

Frosting

2 msk Nutella
2 msk Mjukt smör
2 msk Crème fraîche
2 dl Florsocker
Hackade valnötter

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.

Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Fyll 12 muffinsformar.
Grädda dem mitt i ugnen, i cirka 12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar