Jag har hittat torkade kamomillblommor i butik, de krossade jag och rensade bort stora bitar. Man kan plocka och torka själv men då blir det ett lite större projekt.
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1/2 dl kamomillblommor
50 g smör
1 dl mjölk
2 st ägg
2 dl socker
smör och ströbröd till formen
4 msk honung
2 msk citronsaft, färskpressad
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjölet med kamomillblommorna och bakpulvret. Smält smöret i en liten kastrull och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt den varma smör- och mjölkblandningen. Rör ner mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form. Sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda kakan cirka 40 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp. Lägg kakan på ett serveringsfat. Smält honungen i en kastrull. Blanda i citronsaften och ringla sirapen över kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar