fredag 20 juli 2012

Sockerkaka med kamomill & honung

Detta är en kaka som värmer. Gärna tillsammans med en kopp kamomillte.

Jag har hittat torkade kamomillblommor i butik, de krossade jag och rensade bort stora bitar. Man kan plocka och torka själv men då blir det ett lite större projekt.









3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1/2 dl kamomillblommor
50 g smör
1 dl mjölk
2 st ägg
2 dl socker

smör och ströbröd till formen

4 msk honung
2 msk citronsaft, färskpressad

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjölet med kamomillblommorna och bakpulvret.
Smält smöret i en liten kastrull och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt den varma smör- och mjölkblandningen. Rör ner mjölet.
Häll smeten i en smord och bröad form. Sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda kakan cirka 40 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp. Lägg kakan på ett serveringsfat.
Smält honungen i en kastrull. Blanda i citronsaften och ringla sirapen över kakan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar