Tomaterna verkar av den här behandlingen bli ilsket röda men smaken är läskande, svalkande ett perfekt tillbehör till grillat.
Mycket gott och så enkelt att göra.
Ca. 12 st tomater
2 vitlöksklyftor
1,5 l vatten
3 msk grovsalt
1 dl inläggningsättika 6%
Tvätta tomaterna. Skär ett litet snitt i toppen på tomaten (stoppa in en lite vass kniv ner i tomatens gröna knapp). Skala vitlöken och skär dem i små spetsar, som stavar. Stoppa försiktigt ner vitlöken i tomaten. Koka under tiden upp 1,5 l vatten, tillsätt 3 msk grovsalt, när saltet smält ta av kastrullen från spisen och tillsätt ättikan. Häll den varma vätskan över tomaterna som du ställt i en stor glasburk eller plast spelar ingen roll. Låt stå ute cirka 24 timmar, tills det att vattnet är lite grumligt. Ställ in i dem i kylen och ät dem sedan kylda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar